Voordeel van aluminium:
Aluminium of staal?

In tegenstelling tot metaal is aluminium licht en sterk waardoor het zich perfect leent voor toepassingen in de wereld van de balustrade. Oaluminium vormt zich van nature een oxidelaag, deze laag beschermt aluminium tegen buitenlucht. Door het aluminium te voorzien van een anodisatielaag of poeder coating krijg aluminium nog een extra beschermlaag. Hierdoor zal het meerdere generaties overleven.

In tegenstelling tot aluminium is staal eveneens sterk maar metaal is bijna drie maal zwaarder dan aluminium. Staal krijgt van nature geen oxidelaag en is daarom zonder behandeling niet beschermt tegen de buitenlucht, wat staal veel minder geschikt maakt voor het gebruik van balustrades. Het probleem zal zich hier voor doen na verloop van tijd. Doordat de binnenzijde van de stalen profielen niet na behandeld kunnen worden zullen zij roest vormen. Hierdoor wordt de levensduur van een stalen balustrade vele maal minder t.o.v. aluminium. Het is niet de éérste keer dat zich ongelukken voordoen met stalen balustrades. Doordat deze van binnenuit naar buiten roesten kunnen er spijtige genoeg ongelukken optreden met alle akelige gevolgen van dien. Dit door een afgebroken balustrade.

Dit is tevens de reden dat DSB-Railing uitsluitend werkt met aluminium.

De aankoop prijs van aluminium is in vergelijking met staal duurder dit komt vooral door dat de productie van aluminium uit bauxiet veel aan energie kost. Bij DSB-Railing maken wij gebruik van gerecycleerd aluminium wat de kostprijs van onze profielen ten goede komt. Uiteraard moeten we hierdoor zeker niet inboeten op kwaliteit! Is het levenseinde van het gebouw waar een DSB-Railing werd voorzien nabij, dan kan onze railing weer voor 100% gerecycleerd worden waarna zij weer een volgend leven kan aanvangen.

Hieruit besluiten wij dat onze aluminium profielen ecologisch en economisch verantwoord zijn!